Bewerkingen

In theorie kan plexiglas op dezelfde wijze en met dezelfde machines worden bewerkt als hout. In de praktijk moet een plexiglasbewerker veel meer technische vaardigheden bezitten en concentratie kunnen opbrengen om tot een goed resultaat te komen. Immers anders dan bij hout kunnen eventuele fouten in de bewerking niet achteraf worden goedgemaakt door vulpasta’s of een verflaagje.

Boren

Het maken van boorgaten in plexiglas gebeurt bij voorkeur met een kwaliteits kolomboor en speciaal voor dit werk geschiktgemaakt boorstiften (diameter tussen de 1 en 20 mm). Bij platen en objecten van grote afmetingen, moet met een losse boormachine uit de hand worden gewerkt.
Zeker bij dikke materialen bestaat het gevaar dat de wrijvingswarmte tijdens het boren te hoog oploopt, waardoor het plexiglas deels smelt en de boor in het materiaal kan komen vast te zitten. De boordruk en -snelheid moet steeds aan de dikte van het plexiglas worden aan gepast.

Buigen

Plexiglas is een thermoplast. Dat betekent ondermeer dat de stof door verwarming op een bepaalde temperatuur plastisch wordt. Door de warmte op een bepaalde zone van het materiaal (op lijn) te richten, kan plexiglas worden gebogen en na afkoeling blijft het in deze vorm staan. Als het goed gebeurt verliest het plexiglas door deze werkwijze niets aan helderheid en sterkte en kunnen er allerlei nuttige en fraaie objecten van worden gemaakt. Plastiglas Den Haag kan plexiglas thermisch op lijn buigen vanaf 2 mm dikte (max lengte 2 meter) tot en met 20 mm dikte (max lengte 100cm).

Zagen

Omdat Plastiglas Den Haag alle leverbare diktes en plaatmaten verwerkt, zijn er ook verschillende typen zagen voor handen. De grote fabrieksplaten worden op een zaagwand in kleinere stukken gezaagd. Deze machine is geschikt voor platen van max 4 x 2 meter met een maximale dikte van 6 cm.
Afhankelijk van de noodzakelijke bewerkingen van kleinere platen, staven en buizen is er een zaagtafel, een radiaal(trek)zaag, een lintzaag, decoupeerzaag en een handcirkelzaag voor handen.  Slechts bij hoge uitzondering komt de handzaag eraan te pas, bijvoorbeeld bij extreem kleine of grote objecten. Ook bij het zaagwerk geldt dat er met grote concentratie en precisie, met de juiste zaag, druk en snelheid moet worden gewerkt om een goed resultaat te verkrijgen.

Polijsten

Als het materiaal op maat is gezaagd, zijn de zaagranden onderzichtig geworden en hebben een wittig uiterlijk. Om die doorzichtigheid weer te herstellen moet er gepolijst worden. Afhankelijk van het soort materiaal en het gewenste eindresultaat, zijn er verschillende polijstmethoden. Voor plaat/buis/stafmateriaal met een maximum lengte van 2 meter en een maximum dikte van 12 cm is de grote polijstmachine de aangewezen methode. De Bermaq slijpt het oppervlak met een diamant volkomen glad, zonder dat er grote wrijvingswarmte optreedt, wat weer van belang is voor eventuele vervolgbewerkingen zoals lijmwerk. Voor materiaal met zeer kleine afmetingen is deze grote machine minder geschikt en bewijst een EFC-polijster prima diensten, waarmee materiaal tot een dikte van 20 mm kan worden bewerkt.

Voor alle materialen die groter zijn dan de eerstgenoemde is er nog altijd de ouderwetse handpolijstmethode, waarbij met behulp van droog en nat schuurpapier en uiteindelijk een roterende lappenschijf met polijstpasta, de glans van het plexiglas kan worden hersteld. Aangezien dit een zeer arbeidsintensieve methode is, wordt deze alleen nog in speciale gevallen toegepast (zie ook lijmverbindingen). Voor gebruiksartikelen die veel met de menselijke huid in aanraking komen (veel worden beetgepakt bijvoorbeeld) is er een vlampolijster. Door de randen van het plexiglas (dat al een mechanisch polijstproces heeft ondergaan) met een hete gasvlam te bewerken, ontstaat er een oppervlak dat zacht en glad aanvoelt en toch helder blijft.

Lijmen

Er zijn verschillende methoden om stukken plexiglas aan elkaar vast te lijmen. De eenvoudigste is het lijmen met een oplosmiddel, dat de delen die elkaar raken week maakt. Is de weekmaker uitgewerkt, dat zitten de plexiglazen delen aan elkaar vast. De lijmverbinding is meestal sterk, maar zelden mooi helder. Het wordt door de grote productiesnelheid en de minimale voorbereiding veel toegepast voor displays, dozen, bakjes, kapjes e.d. waarbij het meer om de inhoud dan om het plexiglas gaat en waarbij een lage kostprijs van belang is. Het aan elkaar lassen van plexiglas dmv lijm is een van de lastigste bewerkingen, tenminste wanneer de verbinding strak, helder en sterk moet zijn. Voor dergelijke verbindingen wordt een twee-componenten lijm gebruikt of UV-verlijming.

Graveren

Plastiglas Den Haag beschikt over  computergestuurde graveer- en snijmachines, die zowel raster- als verctorbestanden kunnen verwerken. Wilt u een prijsopgave voor graveer- of snijwerk ontvangen, zend u dan de debetreffende afbeelding of tekening in eps/jpeg format naar het e-mailadres met daarbij een omschrijving van uw wensen.